Info

Játék leírások, friss infók, tesztek, képek, videók.

Friss topikok

  • koko529: hello sanyi vagyok és szeretnék kérni segitséget a kereszt apa 2 höz leghamarabb választ kérek v... (2010.01.10. 14:57) Keresztapa 2
  • zkon: Assasins Creed 11.500 Ft (Xbox 360) /bontatlan, fóliás/ zkon@freemail.hu (2007.11.22. 11:00) Assasins Creed
  • Popo ismersz tod h half life fan vagyok igaz laci?: Tehát nem tom h te irtad oda a kiadóhoz h EA de egy biztos h az EA a büdös kurvaéletbe nem fogja k... (2007.11.07. 22:04) Half Life 2 Episode 2
  • épé: qrvajó a vidi meg az oldal is. (2007.07.25. 07:39) COD 4 új videó

Linkblog

HTML

Nagy GTA Összefoglaló! Minden cikk! ( gtaonline.hu)

2008.02.25. 13:21 | FejesLac | Szólj hozzá!

 

Nah olvassatok... csak ki ne süljön a szemetek:)

 

Három nap úgy látszik sok minden újdonságot hozhat. Kicsit szlengesen mondva: kaptunk egy rakat képet. Úgy sokat. A galériába elvileg mindegyik fel lett töltve, sőt még gyakorlatilag is. Remélem nem hagytam ki semmit. Ha mégis, úgy kérlek jelezzétek.
Aztán ami még napvilágot látott: elképzelhető hogy Iggy Pop fogja adni az egyik karakter szinkronhangját. A 60 éves rocksztár ezt egy interjú közben "kotyogta el". A mondat így hangzott: "...In fact I just did something for Grand Theft Auto 4 last night so I do a bit of stuff yeah.". Magyarra  fordítva ennyit tesz: "...Valójában csak csináltam valamit a Grand Theft Auto 4-nek előző éjjel, szóval igen, csináltam már ilyesmit.". A második tagmondat arra vonatkozott, hogy vett már részt szinkronizációban. Más azonban nem hangzott el, így tulajdonképpen biztosat mi sem állíthatunk.
Még pénteken kikerült a világhálóra egy fejlesztői blog, melyben háttérinformációkat tudhatunk meg Liberty City lemodellezésének folyamatáról. Bár a cikk nem rövid és angolul van, akit érdekel bátran belelapozgathat itt. Érdemes megtenni, mert össze vannak hasonlítva benne bizonyos helyek a játékból és a valóságból (a játékbeli képek egyébként szintúgy bekerültek a galériánkba).
És befejezésül még egy IGN interjú a Rockstar Gamesszel. Bár túl sok újdonságot nem tudtak felmutatni, azért mindenképp van néhány figyelemre méltó részlet: a történet jócskán hosszabb lesz mint az előző epizódokban. A karaktereket is igyekezték rendkívül realisztikusan megalkotni, hogy mindegyiknek meglegyen a saját jelleme (ez idáig szerintem mindig sikerült). Úgy tűnik, hogy ha már új motort kap a játék akkor ahhoz újfajta küldetések is dukálnak. Vagyis a Rockstar Games megpróbált mennél hangulatosabb és változatosabb missziókat kreálni. Mint ahogy azt már idáig megtapasztalhattuk, a grafikai és animációs szint is jócskán megnőtt, és állítólag a mesterséges intelligenciát is szépen csiszolgatták. Amennyiben érdekel az interjú, úgy itt elolvashatod.
Így összefoglalva ennyi lenne, reméljük innentől kezdve a Rockstar Games se lesz olyan szűkszavú mint az elmúlt pár hónapban...
Bár az igazi híráradat holnapra várható, melyben a Kikizo, GameSpot, IGN, GamesRadar, CVG, és 1UP betekintést nyerhet a GTA IV aktuális állapotába és lehetőségeibe, azért a Games Aktuell mégis elő tudott rukkolni pár újdonsággal.
Hogy mik is ezek? Nos lássuk őket szépen sorjában:

- Lesz buszozás, melynél Niko a buszmegállótábla mellé állva lelesheti róla a menetrendet (ezt pedig de szívesen megnézném magyar háttérrel: ellenőrösdi, a járat egyszer kimarad, egyszer nem, tudjuk hogy is megy ez idehaza).
- Romannak lesz egy barátnője, akinek a Mallorie nevet adták.
- A GTA IV-ben már sokféle árnyalata lesz a robbanásoknak (hogy mit is takar ez pontosan, az nem derült ki).
- Szeretett prostink, Lola (akiről az artwork is készült), a dokkokban lesz megtalálható.
- Niko a "Balkán-békecsapat" tagja, ott sajátította el a lövés, úszás és box tudományát.
- Roman, Nikoval ellentétben, sokkal kevésbé zord ember.
- A berendezési tárgyak (pl. üvegajtók) széttörhetőek.
- A különböző testérszekre mért csapások különböző, sokkal valósabb reakciókat válthatnak ki áldozatunkból.
- A gyalogosoknak ezúttal memóriájuk is van: megjegyzik az arcod, ha rossz fát tettél a tűzre, és legközelebb sikítva rohannak el ha meglátnak.
- Az üldözési szint nem függ többé a bűntett súlyosságától, sokkal inkább hogy volt-e tanú vagy sem.
- Háromféle mozgási sebesség lesz: sétálás, kocogás és sprintelés (most őszintén: lehetne ez másképp? Merthogy Chuck Norrisnak van még egy külön gyilkolási fázisa, az egy dolog. De a mezei halandó ember szerintem beéri ezzel a hárommal is.).

Mára ennyi lenne, holnap este pedig képernyőre-tapadás lesz, hiszen megtudhatjuk mit is tartogat még számunkra a Rockstar Games stábja...
Az IGN, ComputerAndVideogames, GamesRadar, Kikizo, TeamXbox és VideoGamer játékmagazinok ma kerek másfél órára betekintést nyerhettek abba a játékba, amit már mindannyian várunk Emellett még további 10 új képpel tértek haza. Az IGN elmondása szerint ismét a jó öreg hangulatot hozza vissza kedvenc (nekem biztos) játéksorozatunk. Kiderült továbbá, hogy a játék lényegi része már elkészült, és már csak a hibák kijavítása, ill. pár dolog csiszolgatása van hátra. Azonban lássuk, mi is az amit megtudtunk, röviden, tömören, Metró:

- Az autós üldözések realisztikusabbak lettek: Niko előbb szép komótosan lecsavarja az ablakot, hogy aztán elővehesse fegyverét (ezúttal már pisztollyal is kilőhetünk az ablakból, ellentétben a korábbi "béleljük ki egy uzi-tárral" elmélettel).
- A GTA IV-ben már lesz automatikus mentés, mely a küldetések után fog megtörténni. Természetesen megmarad a hagyományos mód is emellé.
- Jelenleg 2 perc felel meg egy játékbeli órának, ez azonban még változhat a későbbiek során.
- Niko már nem csak autóban, hanem gyalog is tud zenét hallgatni, a telefonján keresztül. A minőség azonban, ahogy azt egy realisztikus játéktól elvárjuk, lényegesen rosszabb lesz, mint az autórádióban.
- A rendőrautókból Niko lekérhet adatokat a rendőrségi adatbázisból. A neve bepötyögésével pl. megejelnik a címe is - Long Street, Broker. A Rockstar megemlítette, hogy lehetőségünk lesz ide feltölteni képeket a telefon memóriájából (ide természetesen telefonos fényképezés útján kerülnek be a képek).
- Liberty Citynek kifejlett metrórendszere lesz, amiket Niko természetesen használhat majd.
- Durván öt percbe kerül az, hogy motorcsónakkal megkerüljük Algonquin felét (érdemes megnézni a térképet, amit a Kikizo rajzolt meg fejből - hűha)!
- Új karakterről szereztünk hírt, ő a Bell névre hallgat majd. Egyébként a szereplők mostmár többféle ruhát is viselnek majd, ellentétben ugye az előző részek szegényes ruhatáráról. Létezik még továbbá egy "Playboy X" nevű arc, akinek Elizabeta, a prosti mutat be (aki mint kiderült egy paranoiás drogdíler).
- Fontos lesz a kapcsolatok ápolása: ha rosszul alakulnak a dolgok, az nem lesz majd előnyödre. Az azonban még kérdéses, hogy nem segítenek neked, vagy még akadályoznak is hozzá, netán lebuktatnak ha bankrabláshoz keresel embereket, stb.). Fel lehet őket hívni, majd valahol találkozni velük x idő múlva, hogy aztán elmenj velük biliárdozni, dartsozni, iszogatni vagy bowlingozni. Vigyázni kell azonban, nehogy megvárakoztasd őket, mert ez szintúgy kihat a kapcsolatra. Az iszogatás (alkoholtartalmú italról beszélünk ugyebár, nem Sió rostos üdítőitalról) meglátszik Nikon: megjelenik a VC-ből (és a SA-ból is) ismert kameralengedezés, ami azonban most már függ a bevitt alkohol mennyiségétől, és az egész "részegség" eleve sokkal kidolgozottabb lesz.
- Lesz egy IF99 nevű rádióállomás, stílusa azonban még ismeretlen (zenével kapcsolatban még annyit, hogy nagy valószínűséggel a Datarock nevű norvég együttes zenéit is élvezhetjük a játék során).
- Új étteremként feltűnik majd a "Poop Deck" is, ill. lesz egy bár "Perestroika" néven.
- Brucie egy kis garázst üzemeltet Roman taxiscégétől egy saroknyira. Eléggé hadar, és ontja magából a poénokat. A hangja leginkább a Shrekből megismert Szamárra hasonlít (angol verziót nézünk persze).
- Az autókban lesz GPS (mégha nem is mindegyikben, merthát ugye egy Perennialban mégiscsak érdekesen mutatna), ez alapján könnyebben tájékozódhatunk majd a városban.
- Bár keringtek róla pletykák, de mégsem lesznek évszakváltozások.

Huhh, hát kaptunk mindent bőséggel, nem sajnálták tőlünk az infót. Bárhogy is nézzük, nagy dobásnak ígérkezik ez a 4, no. És most még a végére a 10 darab kép, hogy teljes legyen a cikk után az élmény:


Little Jacob  Niko Bellic 
Little Jacob  Niko Bellic 
Little Jacob  Niko Bellic 
Little Jacob  Niko Bellic 
Little Jacob  Niko Bellic 


És a fő meglepetés a végére: a GTA IV április 29-én fog megjelenni PS3-ra és Xbox 360-ra, az időpont világszerte ugyanaz lesz!
Az elmúlt napokban sok olyan dolog került terítékre, amin érdemes átrágnunk magunkat. Képek, hasznos információk, esetleges PC-s megjelenés. Őszintén: kell ennél több?


Megint van min elcsemegéznünk, úgyhogy szaporán vágjunk is bele, hopp-hopp! Kezdjük a legrégebbivel, aztán szépen haladjunk a jelen felé (érdekes, hogy csupán pár nap eseményeit öleljük fel így is).
Az első: felreppent egy esetleges hír az idáig homályba burkolózó PC-s változatról: a francia Jeuxpo játékportál állítása szerint a Rockstar Games elárulta nekik a PC-s megjelenési időpontot, ami 2008. októberére esne. Ha minden jól megy, és tényleg igaz amit mondtak, akkor a játék rendes megjelenése után fél évvel már a számítógéptulajdonosok is boldogan rohanhatnak a boltba beszerezni az év játékát. Sajnos azonban az ilyen dolgoknak nem érdemes hinni: a R* aligha árulta volna el, hiszen ez nekik nem érdekük, illetve ha mégis, akkor vélhetőleg bizonyos titoktartások mellett (így jelen esetben perre számíthatunk, amiről viszont nagy valószínűséggel tudni fog a nyilvánosság is, ebből pedig egyenesen következtethetünk arra, hogy mégiscsak megtörtént az előbb említett kis "infóelhintés"). De hát reméljük a legjobbakat.
Aztán megtudhattuk, mit is kaphatnak azok a játékosok, akik a GTA IV különleges kiadását szándékozzák megvenni. A csomag tartalmazza a GTA IV rádióban hallható zeneszámait egy DVD-n, egy Rockstar Gameses utazótáskát, egy kis könyvet, melyben megtalálhatóak lesznek idáig le nem közölt artworkok is, a végére pedig egy R*-os széf (na most hogy ennek mi értelme azt meg nem mondom, én egy R*-os nyalókának jobban örülnék, viszont azt díszcsomagolásba kérem!). Mindezekről itt találhatsz képet.
Túllépve a tengernyi ajándék által okozott sokkon, nézzük meg következő hírünket: a 9lives.be nevű belga internetes oldal egy interjút készített a Rockstar Games szolgálatában lévő Jochen Till nevű úriemberrel, aki a bemutatókat szervező csapat egyik tagja. Az interjú igazán jóra sikerült, végig olyan kérdéseket tettek fel, amikre ténylegesen mindenki kíváncsi. Nézzük csak mit is tudtunk meg belőle:


9lives: - A GTA IV-gyel végig az volt a célotok, hogy létrehozzátok azt a realisztikus és nagy várost, aminek New York az alapja. Vannak-e azonban az egyes területek között betöltések?
JT: - Csakúgy mint a San Andreasban, itt is sikerült mellőznünk a betöltést a szigetek között, a betöltés dinamikusan van kezelve, egyedül az átvezetők között találkozhatunk töltésekkel.

9lives: - Az egész város bejárható már a kezdetekkor?
JT: - Nem. Az egyes részek a játék során lesznek majd elérhetőek.

9lives: - Lesz majd rá lehetőségünk, hogy az átlagos emberekkel, pl. gyalogosokkal kommunikálhassunk, olyanokkal, akiknek semmi közük nincsen a játék történetéhez?
JT: - Mint ahogy az lenni szokott, itt is lesznek kisebb diszkurzusok az embereknél, szitkozódnak, beszélgetnek, stb., de kapcsolatokat csak a történet szempontjából fontos karakterekkel ápolhatsz.

9lives: - Az előző GTA-knál elég irrealisztikus élmény volt, hogy a járművek felrobbantak, amikor rossz állapotba kerültek. Megváltozott ez?
JT: - Igen, pl. ha egy jármű túlságosan összetört, előfordulhat, hogy a motorja leáll, de a törések és sérülések is sokkal realisztikusabbak lesznek.

9lives: - És ha az autó felborul? Akkor elkezd égni?
JT: - Nem, de nem lesz túl gyakori hogy egy autó felborul, az új dinamikus motornak köszönhetően.

9lives: - Tovább maradnak majd a járművek? Az előző GTA játékokban gyakran megtörtént, hogy csak hátat fordítottál, és az autónak máris lába kélt...
JT: - Ez a dolog a PS2 hibájából fakadt, de most már next-gen konzollal dogozunk. Természetesen most is el fognak tűnni, azonban sokkal távolabb mehetünk, és több ideig.

9lives: - Lesznek ismét olyan alküldetési lehetőségek, mint előzőleg a rejtett csomagok, vagy a különleges ugratások?
JT: - Pont ezek az apró dolgok teszik a Grand Theft Autot azzá, ami. Biztosra veheted, hogy kismillió ilyen dologgal találkozol majd...

9lives: - Mi a helyzet a fegyverekkel? A bemutató során feltűnt a jó öreg uzi, rakétavető és távcsöves puska is. Számíthatunk újabb fegyverekre?
JT: - Lényegében minden benne lesz, ami az előző részekben benne volt, szóval túl sok újdonságra ne számítsál. Ugyanakkor lesznek benne eddig még színre nem kerülő közelharci fegyverek is (talán most kapom meg végre az áhított lézerkardot a GTA-ba? Na jó, egy sokkolóval is beérem. - a szerk.).

9lives: - Korábban kiderült, hogy Niko tud majd helikoptert vezetni, ugyanakkor a repülők már kimaradnak az életünkből. Mire fel volt ez a döntés?
JT: - Habár a teljesség kedvéért van a játékban egy repülőtér, az ezeken fellelhető repülőgépeket már nem lehet irányítani. Nem szükséges, hiszen végig ugyanabban a városban leszel, és az élet így is teljes autóval, helikopterrel és motorcsónakkal. És ha nincs kedved utazni, akkor még mindig ott a taxizási lehetőség.

9lives: - És a végére a kérdés, mely mindannyiunkat lázban tart: hogy is fog kinézni a multiplayer része a játéknak?
JT: - Erről sajnos semmit nem nyilatkozhatok, azt kivéve, hogy igen, lesz multiplayer mód a a Grand Theft Auto 4-ben. A további részletekért türelmesnek kell lenned...

9lives: - Akkor ezt majd talán legközelebb. Köszönjük szépen a beszélgetést.


Hát ezt tartalmazta volna a kis interjú. Szerintem hasznos volt. És hogy teljessé tegyük a hírünket, lássuk még azt a négy képet amit egy holland oldal közölt le.


Little Jacob  Niko Bellic
Little Jacob 
Már megint eltelt egy hét, és a GTA IV háza táján ismét összegyűlt egy rakat információ, amit ismét leközlünk, mert hát így illik... Újabb képek, PC-s pletykák, és még pár apróság.


Nincs is jobb, mint suli után GTA-s híreket olvasgatni. Nemde? Akkor ismét adjunk ezeknek az élvezeteknek, olvasgassunk, elmélkedjünk, és örüljünk.
Még a nyár során derült ki, hogy lesz egy rádió, ami a WKTT nevet fogja viselni. Ez egy teaser rádió lesz, aminek felépítését a R* igen érdekes oldotta meg: a lényege az volt, hogy a valós életből bárki betelefonálhatott, és elmondhatta a véleményét Liberty City-vel kapcsolatban. A legjobbakat pedig berakják majd a végleges verzióba. Úgyhogy igen előnyös megoldást találtak, mely jó mindenkinek. Úgy tűnik, most ismét ilyesfajta dobásra készülnek: a LibertyCityPolice.com weboldalon (ami vélhetőleg megtalálható lesz a játék internetében is) tanúként küldhetsz be ötleteket bűnözőkről. Bár a valós interneten még nem él ez a webcím, egy e-mail már most is funkcionál: a tips@libertycitypolice.com. Ha erre a címre küldesz bármilyen tippet, egy automatikus üzenetet kapsz viszont, mely arról tájékoztat, hogy a rendőrség most pillanatnyilag ebédszünetet tart, na de majd egyszer...
Január utolsó napja is tartogatott még egy meglepetést: Dan Houser nyilatkozott a GTA IV-et illetőleg. Sok lényegi információ nem hangzott el, azonban aki akarja, még mindig próbára teheti angol nyelvtudását a teljes cikken. Megtudtuk, hogy több, mint 100 weboldal lesz elérhető a játékban; ezek között találhatunk pl. társkereső oldalakat is. Továbbá Houser elárulta kedvenc küldetését is: egy kórházban lévő embert kell hősünknek likvidálni. Ezt már a játékos dönti el, hogy hogy akarja megvalósítani: megteheti úgy is, hogy a hagyományos módon berobban a csukott ajtón, és lövöldözésbe kezd, vagy besurran az ablakon, és utána leállítja a szerencsétlen beteg számára nélkülözhetetlen létfenntartó készüléket (de én biztosra venném, hogy késelni is lehet majd). Még egy érdekesség: a történet szempontjából kulcsfontosságú helyeken lehetőségünk lesz választani, azonban Dan Houser nem akart több részletet elárulni erről.
A bevezetőben utaltam ismét arra, hogy már megint felmerült egy PC-s pletyka. A cseh
xzone.cz nevű internetes játékáruház ugyanis előrendelhetővé tette a Grand Theft Auto 4 PC-s változatát! Egy kis utánaérdeklődés után ezt az infót kapták a szintén cseh anyanyelvű gta4.cz szerkesztői: hivatalos megerősítés nincsen, de vélhetőleg 2009. novermberében jelenne meg (nem 2008?). Így hát sajnos továbbra is rághatjuk a körmünket izgalmunkban, hogy akkor most lesz-e GTA IV számítógépre, avagy sem...
Láthattuk már, hogy fontosnak tartja a Rockstar Games a GTA IV kampányát. Pár hónapja egy hatalmas plakátot, most pedig kis körözési posztereket tett ki szerte New York utcáin Nikoról, Little Jacobról, illetve Elizabetáról.
Végezetül pedig azok a képek, amik az elmúlt héten napvilágot láttak (hozzáteszem: galériánk azonnal frissül, mihelyt új kép kerül kézhez, így érdemes minden nap megnézni!):

 
   
 

A bejegyzés trackback címe:

https://gamenews.blog.hu/api/trackback/id/tr62353673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása