Info

Játék leírások, friss infók, tesztek, képek, videók.

Friss topikok

  • koko529: hello sanyi vagyok és szeretnék kérni segitséget a kereszt apa 2 höz leghamarabb választ kérek v... (2010.01.10. 14:57) Keresztapa 2
  • zkon: Assasins Creed 11.500 Ft (Xbox 360) /bontatlan, fóliás/ zkon@freemail.hu (2007.11.22. 11:00) Assasins Creed
  • Popo ismersz tod h half life fan vagyok igaz laci?: Tehát nem tom h te irtad oda a kiadóhoz h EA de egy biztos h az EA a büdös kurvaéletbe nem fogja k... (2007.11.07. 22:04) Half Life 2 Episode 2
  • épé: qrvajó a vidi meg az oldal is. (2007.07.25. 07:39) COD 4 új videó

Linkblog

HTML

Smash Court Tennis 3

2007.07.24. 21:02 | FejesLac | Szólj hozzá!

Platformok - PSP

Gyártó - Namco Bandai

Egy kis leírás -

Talán egy hónapja játszottam először a Smash Court Tennis 3 demo-jával. Azelőtt különösebben nem érdekelt a sárga labdát püfölők sportvilága, de ez a játék alaposan megváltoztatta ezirányú nézeteimet. Nos, a játék megvásárlását követően boldogan helyeztem azt a PSP-m meghajtójába.
Smash Court Tennis 3

Egy kis töltögetés, majd rövid, átlagosnak mondható intro után a főmenüben találtam magam. Természetesen első utam az Options menübe vezetett, ahol a játék fontosabb paramétereit lehet beállítani. Úgy vélem, hosszabb karrier módban eltöltött idő után mindenki OFF-ra teszi majd a Replay Settins-et, ugyanis elég idegesítő lesz a folytonos ismétlés minden sikeres return ütés, vagy ász után, a visszajátszás alatt szóló monoton rock-ról nem is beszélve. Fontos még talán a Guide Display menüpont, ahol a vizuális segédleteket lehet kapcsolni (kezdőknek érdemes ezeket használni, de később már zavaróak lehetnek).

Smash Court Tennis 3

No, akkor itt végeztünk, vissza a főmenübe. Aki nem játszott a játék demo-jával, annak érdemes lehet a Tutorial menüben lévő mini játékokat végigcsinálni. Gyakorlatilag mindent megtanulhatunk, a szerválás pontos helyezésétől kezdve a lecsapáson át a röptézésig, tehát érdemes itt körülnézni. Némely tréningnél hasznos, rövid szöveges magyarázatot is ad a program.
Miután kellő gyakorlatot szereztünk, a főmenüben négy játékmód közül választhatunk. Az Exhibition-ban játszhatunk rögtönzött meccset egyéni vagy páros felállásban, véletlen vagy általunk választott szereplőkkel, de akár egy mini bajnokságot is megszervezhetünk. Az Arcade módban egy általunk választott teniszezővel kell megnyernünk néhány meccset, az ellenfeleket véletlenszerűen kapjuk. Fontos hogy mind az Exhibiton-ban, mind az Arcade-ban lehetőségünk van a saját karakterünket is kipróbálni (természetesen csak akkor, ha már létrehoztunk egyet). A legjelentősebb játékmód a Pro Tour, vagyis a karriermód. Összesen három saját teniszezőnk tárolódhat a memóriakártyánkon, a mentéseknek elég kb. 900 KB. Rengeteg lehetőségünk van a teniszezőnk (vagy teniszezőnőnk) testreszabásában kinézet és stílus téren, így ezt most nem részletezném. Örömömre a magyar is választható nemzet a karakternek, úgyhogy hazai színekben vágtam neki a Pro Tour-nak. Eldönthetjük hogy választunk-e riválist magunknak, avagy sem. Különösebb jelentősége ennek nem lesz, csupán a játékot nehezítheti picit ha nem akarunk lemaradni a riválisunktól.

Smash Court Tennis 3

Ezután megérkezünk a Pro Tour főmenüjébe, nézzük a lehetőségeket.
Schedule - ütemterv, itt oszthatjuk be az időnket, mikor megyünk tréningezni, esetleg szponzort keresni, neadjisten egy tornára benevezni. Természetesen kezdetben csak alacsony rangú tornákon tudunk részt venni, de ezen ne is csodálkozzunk, hiszen a ranglistán a 250. helyet foglaljuk el. Nívósabb esemény kezdetben egy Grand Slam-ra való bejutás lehet, de ide is kvalifikálnunk kell magunkat. Természetesen indulhatunk a versenyeken egyéniben, és párosban is, feltéve ha eleget teszünk a tornák követelményeinek (invitálás, bizonyos helyezés a ranglistán). Fontos hogy addig nem tudunk páros tornán részt venni, amíg a szponzor menüben nem választunk magunknak partnert. Na persze ne gondoljuk, hogy pl. Federer boldogan rohan hozzánk. Leendő partnerünket le kell győznünk, és csak aztán áll szóba velünk.

Visszatérve a Pro Tour főmenübe, nézzük mire lehet költeni a nehezen összeteniszezett milliókat.
Shop - vásárlás. Itt mindenféle hasznos (és haszontalan) felszerelést vásárolhatunk karakterünknek. Megváltoztathatjuk a hajunkat, szakállunkat. Vehetünk ruházatot, a cipők #3-tól már bónuszt is adnak! Az ütőkre természetesen érdemes pénzt költeni, hiszen nagyon feljavíthatja teniszezőnk egyes képességeit. Meglepő módon még a csuklószorítók (Accessories) is adnak némi plusz erőt (de persze csak a drágábbak). Fontos még hogy itt vásárolhatunk magunknak komolyabb tréningeket is! Mindjárt a Shop menü alatt letudhatjuk a Style-t is, hiszen a R és az L gombokkal lépkedhetünk ezek között. Kell is, hiszen nem elég megvennünk a holmikat, fel is kell "raknunk" a játékosunkra. Jó ötlet hogy akár öt különböző stílust kialakíthatunk magunknak öltözködés szempontjából. A rácsos számok (pl. #11) azt jelzik, hogy az adott felszerelésből milyen "rangút" viselünk, ez megkönnyítheti a vásárlást is.

Smash Court Tennis 3

Mivel a Style menüt letudtuk a Shop alatt, mehetünk tovább.
Parameters - játékosunk paraméterei. A tornák után is ide kerülünk hogy a megszerzett skill pontokat "elköltsük". Igen, skill pontokat! Ez a Smash Court Tennis 3 egyik erőssége. Lényegében két csoport van: a paraméterek és a képességek. A paraméterek alatt a főbb tulajdonságokon fejleszthetünk, mint erő, szerva és röpte, lecsapás, technika, fonák, tenyeres és lábmunka. A képességek már nem ilyen egyszerű, rengeteg különböző csavarási technika, sarokra ütés, és egyéb trükk közül választhatunk. Minden szintlépéskor kapunk majd egy skill pontot, a szintlépéshez szükséges TP-t pedig a tréningeken ill. a tornákon való nyert meccsek után kapunk. Jó tudni, hogy a maximális szint a teniszezőnk számára a 100, tehát összesen ennyi skill pont áll majd a rendelkezésünkre.

A paraméterek után itt van nekünk a Rankings menü, ahol elmélkedhetünk rajta, hogy Nadal miért van előrébb a ranglistán mint mi? A listákban meg is nézhetjük magunknak a játékosokat, és rövid információt is kapunk róluk.
A főmenüben a Stats következik, ahol kiértékelhetjük eddigi játékunkat a lehető legnagyobb részletességgel, azon kívül, hogy hányszor léptünk bal lábbal, itt mindent megtalálunk. Összesen mennyi ászt ütöttünk, hányszor röptéztünk, stb.
A Pro Tour főmenüjében is megtaláljuk az Options-t.
A Game Settings ugyanaz mint a játék főmenüjében, de a Games&Sets-be érdemes bekukkantani, ugyanis itt tudjuk megadni, hogy milyen hosszúak legyenek a meccsek. Több óra játék után azért már fárasztó lesz az öt szett. Ezek mellett itt tudjuk kezelni a kimentéseinket is.
A Pro Tour menüjében található még egy igen részletes Help is, érdemes átnézni.

Smash Court Tennis 3

A karriermód egyértelműen élvezetesre sikeredett, különösen az RPG elemek miatt. Megmondom őszintén, nekem egy picit könnyűnek tűnt a Pro Tour, különösen a páros meccseket tekintve, de ezt annak tudtam be, hogy a demo-val is játszottam very hard-on, nem is keveset! Azért a ranglista élén lévők ellen már igencsak fel kell kötni a nadrágot. A tornákon van egy Auto Match lehetőség, amivel szimulálhatjuk az adott meccset, szerencsére itt sem mehetünk biztosra, hiába vagyunk világelsők, bármikor becsúszhat egy vereség akár a harmincadiktól is!
Nem említettem még szót a levelekről, melyeket a karriermód főmenüjében kapunk, általában a tornákon való részvétel függvényében. Jópofák a "fan"-októl érkező buzdító levelek, de itt értesülünk tornákra invitálásokról, kihívásokról is.
Még egy dolog, amire érdemes a karriermódban odafigyelnünk, a teniszezők sem gépek! Fáradunk bizony, érdemes néha egy-két napot kihagyni az ütemtervben, hiszen a fáradt játékos lassabban fut, gyengébbet üt!

Miután kiveséztük a Pro Tourt, nézzük milyen lehetőségeink vannak még a játék főmenüjében. Az Ad Hoc természetesen a Multiplayer rész, amit eddig sajnos nem tudtam kipróbálni. Ennél érdekesebb viszont a Challenge menü, ahol különféle mókák vannak. Például itt van nekünk a Pac-Man Tennis, Sci-fi rajongóknak a Galaga, tűzszerészeknek pedig a Bomb Tennis ;). Különösebb hozzáfűzni valóm a Mini Games-ekhez nincs, ha már meguntuk a Pro Tourt akkor el lehet velük bohóckodni. Szintén a Challenge menüben próbára tehetjük magunkat a Pro Tour-ban lévő tréningeken...

Smash Court Tennis 3

A főmenüt tekintve már csak a Stats maradt, amit egyértelműsége miatt most nem tárgyalnék ki.

Összegzésképpen azt kell mondanom, hogy ez egy remek játék, főleg ha a Pro Tourt tekintjük. Ha össze kellene hasonlítanom a Virtua Tennis 3-mal, akkor ez jóval komolyabb hangulatú, egy picit csúnyább, de realisztikusabb!
A grafikára nem lesz panasz, a zenék változatosak, bár elég átlagosak. Szerencsére itt nincs a Virtua Tennis 3-hoz hasonlóan zene a meccsek alatt.
A játékmenet is rendben van, rengeteg helyszín színesíti a játékot (a Dubai-i óceánjárós rész különösen tetszett!). Egyetlen negatívumként az ellenfelek igen ritka, ámde annál viccesebb teleport trükkjét említeném (már rég elment mellette a labda, egyszercsak mögé teleportál és visszaüti), de mint mondtam, szerencsére ez csak kb. 1000-ből egyszer fordul elő.
Körülbelül 60 órányi önfeledt ütögetés. Mindenkinek ajánlom, a teniszhez közelállóknak egyenesen kötelező! /Forrás : Gamecon.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://gamenews.blog.hu/api/trackback/id/tr83124660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása